sábado, 6 de octubre de 2012

COED

LLENGUA ORAL FORMAL

A l'última classe de COED (comunicació oral escrita i digital) realitzada el divendres 5 d'octubre, la professora de l'assignatura, ens va estar explicant els trets característics de la llengua oral formal, que no és espontània, i l'utilitzem per definir situacions comunicatives. Aquesta expressió lingüística es pot subdividir entre: trets contextuals, textuals i lingüístics. 

El que més em va sobtar va ser l'aspecte textual, ja que és el producte que elaborem. La llengua pot ser formal i generalment monologada, s'ha de tenir em compte que tú éts l'únic responsale del teu text (preparació, continuitat...), has de pensar en tot, no et pots escudar mai en un discurs, però sempre et queda l'ajuda del paper, un guió. L'objectiu és informar, comunicar, fer canviar d'opinió, exposar... El què t'has de plantejar abans, però, és saber sobretot el què direm i el com, ja que hem de deixar lloc per l'espontaneitat.

El més important és saber què vols transmetre i organitzar el discurs i l'explicació; i per últim matisar i completar el missatge que vols expressar. 

I si tens algun dubte, interactua amb Alexandra Lapedra i ens posem al dia.



No hay comentarios:

Publicar un comentario