sábado, 6 de octubre de 2012

Activitat 4

Analitzar Blocs Educatius:


A partir d la lectura i el comentari a classe de llibre "Usos educatius dels blogs", se'ns ha encomanat la feina d'analitzar alguns blogs, però en el meu només us en mostraré un perquè en tingueu una idea. 


L'anàlisi tracta del bloc: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/. Aquest és "El bloc dels nens i nenes de la cuca fera". Conté informació de cada classe i el qué volen és que a través d’aquest mitjà totes les famílies puguin veure algunes de les activitats de la classe dels seus fills i filles. Procuren que cada setmana es pugui veure algun vídeo i/o alguna foto perquè els pares dels nens els puguin veure en directe en algunes de les classes. 
Aquest blog el classifiquem com a bloc d'aula, però amb la modalitat de que els pares ho qui sigui hi pot interectuar, comentar, preguntar... 
L'encarregat de públicar diariament al blog no és un, com podem veure, quan es firmen els escrits, no és sempre la mateixa persona, sinó que són els diferents professors dels alumnes. 
El blog té una estructura sencilla, ja que d'aquesta manera es fa més entendedor a l'hora d buscar el què sigui d'interès; i funciona d'aquesta manera: la classe dels cargols, la del sol, la dels núvols i de les formigues. També hi trobem una casella que posa "home", on surten totes les novetats una darrera l'altre. I per últim l'"espai cuca fera", on es classifiquen tots els comentaris, (i és bastant comentat i vistiat pe què he deduit). 
També, com a molts altres blogs, a la banda dreta hi trobem un calendari, els blogs d'interès de "El bloc dels nens i nenes de la cuca fera", (és a dir que hi ha "blocroll"), un apartat on hi dius "arxius" i aquí els hi podem trobar classificats tots. 
Algunes de les competències que es treballen en aquest bloc són: l'adaptació al món dels nens i nenes de 0 a 6 anys, per exemple, en els vídeos adjunts, es pot veure com juguen i les actituds que aquests adopten davant d'allò que es van trobant. 
Per últim, dir que les entrades són senzilles, amb poc text i molta imatge i vídeo, ja que amb aquest es plasma la realitat de les situacions. 

Després d'haver analitzat aquest bloc, la conclusió que en trec és que per poder informar de manera clara, s'han d'organitzar tots els documents que es van penjant i alhora posar-los al dia. 

 És a dir, que ja ho sabeu, posa't al dia amb Alexandra Lapedra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario